Programma zondag 10 mei

Het Niederlande-Groningen-Festival, op de Kehrwiederspitze, is geopend van 11.00 - 19.00 uur. Je bent van harte welkom. De laatste dag van het festival  - zondag 10 mei - sluit af met Linde Nijland, Harm's Fork en Rapalje. Tussen alle acts door spelen de Vespaqua dj’s hun nummers vanuit een Vespa. Op de Kehrwiederspitze is naast ‘Eurononic Noorderslag presents’ nog meer te doen. In Holland-oranje zeecontainers wordt toeristisch Groningen gepromoot en ervaar je verassend Nederlands eten en drinken. In het centrum van Hamburg is een foto-expositie in samenwerking met Noorderlicht. Je kunt gratis naar een Infoversum film in het Hamburgse Planetarium en in het Levantehaus is een pop-upstore met Dutch design.

Live Muziek

  • 12.00 - 13.00 uur - Linde Nijland
  • 14.00 - 15.00 uur - Harm's Fork
  • 16.00 - 17.00 uur - Rapalje

Tussen de acts door: Vespaqua dj's

Eten & Drinken

 

Zien & Doen

  • Groningen Tent - in één oogopslag al het moois van Groningen te bieden heeft
  • Pop-up-store (House of Design) - Gronings en Dutch design en echte Groninger producten en souvenirs
  • Kunstcontainer - kunst, van Gogh Museum, Drents Museum en het Groninger Museum
  • TT Assen - voor snelheidsduivels


Live muziek op de Kehrwiederspitze


Linde Nijland Linde Nijland
Harm's Fork Harm's Fork
Rapalje Rapalje
Swoolish Swoolish

Linde Nijland

Linde is een rasechte folkzangeres, met een kristalhelder stemgeluid dat je bijblijft. Eeuwenoude of zelfgecomponeerde songs vertolkt ze op geheel eigen wijze, zowel voor volle zalen als bij intieme huisconcerten. Linde wordt meestal begeleid door partner Bert Ridderbos.

Harm's Fork

Geestelijk leider Harm Wierda neemt vanachter zijn Vox­orgel de band bij de hand en voert op bevlogen wijze het publiek mee in een opwindende trip vol psychedelische soul en blues. Harm's Fork bestaat verder uit Janke Brands, Martine Rademakers, Baukje Schaafsma en Jamila Faber.

Rapalje

Je vindt Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek op de playlist van de Nederlandse band Rapalje. Gekleed in kilt bespelen de bandleden vele bijzondere muziekinstrumenten zoals viool, tinwistle, trekmelodica, mondharmonica, theekistbas en doedelzak.

Swoolish

Swoolish is een dj-act, ontstaan vanuit de behoefte naar de warme klanken van Latin jazz, rhythm & blues, bossa nova, mambo exotica en oude filmmuziek gedraaid op krakerig vinyl. Swoolish swingt zwoel!Activiteiten in de binnenstad van Hamburg


Levantehaus Levantehaus

Expositie Noorderlicht in het Levantehaus

In het Levantehuis is in samenwerking met fotogalerie Noorderlicht een expositie georganiseerd. Noorderlicht Fotografie brengt van 17 april t/m 17 mei een fotografische homage aan poppodium Vera in Groningen. Willem Kolvoort geeft onder de titel Stranded in the Mystery Zone een fotografische inkijk in dit bezielde podium dat tegen de stroom in nog altijd dapper stand houdt als 'Club for the International Pop Underground'.

Adres: Mönckebergstraße 7, 20095 Hamburg. www.levantehaus.de

Planetarium Hamburg Planetarium Hamburg

From the Sun to the Sun - Planetarium Hamburg

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival is er in het Planetarium van Hamburg de 3-D film From the Sun to the Sun te zien. Deze film is een eigen productie van Infoversum waarin energie en het heelal centraal staan. De film is gratis te bezoeken en vertaald naar het Duits.

From the Sun to the Sun is te zien op:
Vrijdag 8 mei om 17.30 en 18.00 uur
Zaterdag 9 mei om 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur
Zondag 10 mei om 12.30 en 13.00 uur

Adres: Otto-Wels-Straße 1, 22303 Hamburg. www.planetarium-hamburg.de

Pop-up-store met Gronings Design Pop-up-store met Gronings Design

Pop-up-store met Gronings Design

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival laat House of Design, platform voor professionele ontwerpers, de mooiste en meest spannende producten zien van ontwerpers uit Groningen. Van jonge talenten tot ontwerpers die al internationale bekendheid hebben. Er worden producten getoond van meer dan 10 ontwerpers waaronder Albert Geertjes, Han Koning, Gerard de Hoop, Lisa Sportel, Jack Brandsma en Lambert Kamps.

Openingstijden: donderdag 7 mei: 13:00 - 18:00 uur, vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei tussen 10:00 - 18:00 uur. 

De pop-up store is gevestigd in het Levantehaus aan de Mönckebergstraße 7, 20095, Hamburg. www.levantehaus.de.


Deel deze pagina

City of Talent