Programma zaterdag 9 mei

Het Niederlande-Groningen-Festival, op de Kehrwiederspitze, is geopend van 11.00 - 23.00 uur. Je bent van harte welkom.. De podiumprogrammering op zaterdag 9 mei begint met de Eemsmond Big Band, gevolgd door de Groningse band Swinder. Verder treden Tangarine, Beans & Fatback en de Lefties Soul Connection op. Op de Kehrwiederspitze is naast ‘Eurononic Noorderslag presents’ nog meer te doen. In Holland-oranje zeecontainers wordt toeristisch Groningen gepromoot en ervaar je verassend Nederlands eten en drinken. In het centrum van Hamburg is een foto-expositie in samenwerking met Noorderlicht. Je kunt gratis naar een Infoversum film in het Hamburgse Planetarium en in het Levantehaus is een pop-upstore met Dutch design.

Live muziek

 • 12.00 - 13.00 uur Eemsmond Big Band
 • 14.00 - 15.00 uur Eemsmond Big Band
 • 16.00 - 17.00 uur Swinder
 • 17.30 - 17.40 uur Urban House Groningen
 • 18.00 - 19.00 uur Tangarine
 • 19.05 - 19.15 uur Urban House Groningen
 • 20.00 - 21.00 uur Beans & Fatback
 • 22.00 - 23.00 uur Lefties Soul Connection
 • 22.30 uur AIDA vuurwerk

Tussen de acts door: Swoolish

Eten & Drinken

 

Zien & Doen

 • Groningen Tent - in één oogopslag al het moois van Groningen te bieden heeft
 • Pop-up-store (House of Design) - Gronings en Dutch design en echte Groninger producten en souvenirs
 • Kunstcontainer - kunst, van Gogh Museum, Drents Museum en het Groninger Museum
 • TT Assen - voor snelheidsduivels


Live muziek op de Kehrwiederspitze


Eemsmond Big Band Eemsmond Big Band
Swinder Swinder
Tangarine Tangarine
Urban House Groningen Urban House Groningen

Eemsmond Big Band

De Eemsmond Big Band is een zowel traditioneel als eigentijds swingend orkest. Het orkest staat al ruim 25 jaar onder leiding van Hennie Maring. Het repertoire van deze Big Band varieert van jazz, swing, latin, pop tot easy listening.

Swinder

De Groningstalige band Swinder is gevormd rond singer-songwriter en gitarist Bas Schröder. Samen met basgitarist Bastiaan Sligter, drummer Daniël de Jong en toetsenist en gitarist Gijs van Veldhuizen brengt Bas melancholische popliedjes en folkrock.

Tangarine

De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks lieten zich al jong beïnvloeden door de folktraditie uit de jaren zestig en hun helden Simon & Garfunkel, The Beatles en Bob Dylan. Inmiddels hebben ze op Lowlands gestaan en waren ze de huisband in een bekend Nederlands televisieprogramma. 

Urban House Groningen

Urban House Groningen laat op de Hafengeburtstag enkele van haar danstalenten zien middels verschillende showcases. Hierdoor geven ze een impressie van wat (Urban House) Groningen aan urban danstalenten in huis heeft. De showcases zijn een combinatie van hiphop dans en breakdance.Swoolish Swoolish
Beans & Fatback Beans & Fatback
Lefties Soul Connection Lefties Soul Connection

Swoolish

Swoolish is een dj-act, ontstaan vanuit de behoefte naar de warme klanken van Latin jazz, rhythm & blues, bossa nova, mambo exotica en oude filmmuziek gedraaid op krakerig vinyl. Swoolish swingt zwoel!

Beans & Fatback

Singer/songwriter Onno Smit nam tijdens live sessies nummers op met verschillende artiesten en beloonde hen met maaltijden, vol passie bereid. Dat smaakte naar meer. Het nieuwste album With Skin Attached is een fijne mix van rhythm & blues, rock 'n roll en pop.

Lefties Soul Connection

Deze Amsterdamse band brengt Nederlandse rauwe funk en soul. De band heeft op diverse grote festivals en bekende podia gestaan zoals Lowlands, North Sea Jazz, Dour, Istanbul Jazz Festival en de Gentse Feesten. 


Activiteiten in het centrum van HamburgLevantehaus Levantehaus

Expositie Noorderlicht in het Levantehaus

In het Levantehuis is in samenwerking met fotogalerie Noorderlicht een expositie georganiseerd. Noorderlicht Fotografie brengt van 17 april t/m 15 mei een fotografische homage aan poppodium Vera in Groningen. Willem Kolvoort geeft onder de titel Stranded in the Mystery Zone een fotografische inkijk in dit bezielde podium dat tegen de stroom in nog altijd dapper stand houdt als 'Club for the International Pop Underground'.

Adres: Mönckebergstraße 7, 20095 Hamburg. www.levantehaus.de

Planetarium Hamburg Planetarium Hamburg

From the Sun to the Sun - Planetarium Hamburg

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival is er in het Planetarium van Hamburg de 3-D film From the Sun to the Sun te zien. Deze film is een eigen productie van Infoversum waarin energie en het heelal centraal staan. De film is gratis te bezoeken en vertaald naar het Duits.

From the Sun to the Sun is te zien op:
Vrijdag 8 mei om 17.30 en 18.00 uur
Zaterdag 9 mei om 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur
Zondag 10 mei om 12.30 en 13.00 uur

Adres: Otto-Wels-Straße 1, 22303 Hamburg. www.planetarium-hamburg.de

 

Pop-up-store met Groninges Design Pop-up-store met Groninges Design

Pop-up-store met Gronings Design

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival laat House of Design, platform voor professionele ontwerpers, de mooiste en meest spannende producten zien van ontwerpers uit Groningen. Van jonge talenten tot ontwerpers die al internationale bekendheid hebben. Er worden producten getoond van meer dan 10 ontwerpers waaronder Albert Geertjes, Han Koning, Gerard de Hoop, Lisa Sportel, Jack Brandsma en Lambert Kamps.

Openingstijden: donderdag 7 mei: 13:00 - 18:00 uur, vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei tussen 10:00 - 18:00 uur. 

De pop-up store is gevestigd in het Levantehaus aan de Mönckebergstraße 7, 20095, Hamburg. www.levantehaus.de.


Deel deze pagina

City of Talent