Programma vrijdag 8 Mei

Het Niederlande-Groningen-Festival, op de Kehrwiederspitze, is geopend van 11.00 - 23.00 uur. Je bent van harte welkom. Het podiumprogramma staat vrijdag 8 mei in het teken van salsa, jazz, merenque en cha cha cha. Onder andere Izaline Calister, Los Bomberos, Maison du Malheur en Kuenta I Tambu treden op. Op de Kehrwiederspitze is naast ‘Eurononic Noorderslag presents’ nog meer te doen. In Holland-oranje zeecontainers wordt toeristisch Groningen gepromoot en ervaar je verassend Nederlands eten en drinken. In het centrum van Hamburg is een foto-expositie in samenwerking met Noorderlicht en een door Paradigm georganiseerde afterparty in een club aan de Reeperbahn. Je kunt gratis naar een Infoversum film in het Hamburgse Planetarium en in het Levantehaus is een pop-upstore met Dutch design.

Opening HAFENGEBURTSTAG en Kehrwiederspitze:

  • Om 17.00 uur is de officiële opening van de 826ste HAFENGEBURTSTAG Hamburg door de Erster Burgermeister van Hamburg, Olaf Scholz, en de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten. Locatie: Rickmer Rickmers.
  • Om 18.30 uur is officiële opening van het Niederlande-Groningen-Festival. Locatie: Kehrwiederspitze.

 


Live muziek

  • 15.00 - 16.15 uur Izaline Calister  
  • 17.15 - 18.30 uur Maison du Malheur
  • 19.30 - 20.45 uur Los Bomberos
  • 21.45 - 23.00 uur Kuenta I Tambu

Tussen de acts door: Swoolish DJ's

Eten & Drinken

Zien & Doen

  • Groningen Tent - in één oogopslag al het moois van Groningen te bieden heeft
  • Pop-up-store (House of Design) - Gronings en Dutch design en echte Groninger producten en souvenirs
  • Kunstcontainer - kunst, van Gogh Museum, Drents Museum en het Groninger Museum
  • TT Assen - voor snelheidsduivels


Live muziek op de Kehrwiederspitze


Izaline Calister Izaline Calister

Izaline Calister

Izaline Calister is een getalenteerd zangeres, componiste en tekstschrijfster met een geheel eigen  muzikale stijl. Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. 

Los Bomberos Los Bomberos

Los Bomberos

Power-salsa, zo omschrijven de bandleden hun muziek. Ze spelen eigen Nederlandse en Spaanstalige salsa, Cubaanse son, merengue, cha cha cha en salsa-pop. Dansen daarop gaat vanzelf.

Kuenta I Tambu Kuenta I Tambu

Kuenta i Tambu

Met Kuenta i Tambu, ‘verhalen en drums’ in het Papiamento, krijg je het gevoel alsof je op het tropische Curaçao bent beland. De muziek van deze Nederlandse band is geënt op traditionele Afro-Caribische muziek en Europese dance. Stilstaan is onmogelijk.

Maison du Malheur Maison du Malheur

Maison du Malheur

De band staat bekend om de smeltkroes van roots, rhythm and New Orleans jazz én verwierf een plekje in een Heineken commercial. Maison du Malheur wordt beschouwd als één van de uniekste festivalbands van Nederland.Activiteiten in het centrum van Hamburg


Levantehaus Levantehaus

Expositie Noorderlicht in het Levantehaus

In het Levantehuis is in samenwerking met fotogalerie Noorderlicht een expositie georganiseerd. Noorderlicht Fotografie brengt van 17 april t/m 15 mei een fotografische homage aan poppodium Vera in Groningen. Willem Kolvoort geeft onder de titel Stranded in the Mystery Zone een fotografische inkijk in dit bezielde podium dat tegen de stroom in nog altijd dapper stand houdt als 'Club for the International Pop Underground'.

Adres: Mönckebergstraße 7, 20095 Hamburg. www.levantehaus.de

Planetarium Hamburg Planetarium Hamburg

From the Sun to the Sun - Planetarium Hamburg

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival is er in het Planetarium van Hamburg de 3-D film From the Sun to the Sun te zien. Deze film is een eigen productie van Infoversum waarin energie en het heelal centraal staan. De film is gratis te bezoeken en vertaald naar het Duits.

From the Sun to the Sun is te zien op:
Vrijdag 8 mei om 17.30 en 18.00 uur
Zaterdag 9 mei om 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur
Zondag 10 mei om 12.30 en 13.00 uur
Adres: Otto-Wels-Straße 1, 22303 Hamburg. www.planetarium-hamburg.de

 

Pop-up-store House of Design Pop-up-store House of Design

Pop-up-store met Gronings Design

Tijdens het Niederlande-Groningen-Festival laat House of Design, platform voor professionele ontwerpers, de mooiste en meest spannende producten zien van ontwerpers uit Groningen. Van jonge talenten tot ontwerpers die al internationale bekendheid hebben. Er worden producten getoond van meer dan 10 ontwerpers waaronder Albert Geertjes, Han Koning, Gerard de Hoop, Lisa Sportel, Jack Brandsma en Lambert Kamps.

Openingstijden: donderdag 7 mei: 13:00 - 18:00 uur, vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei tussen 10:00 - 18:00 uur. 

De pop-up store is gevestigd in het Levantehaus aan de Mönckebergstraße 7, 20095, Hamburg. www.levantehaus.de.

Paradigm Paradigm

Paradigm afterparty

Speciaal voor het Niederlande-Groningen-Festival organiseert Paradigm in samenwerking met Broken Forms een afterparty in Hamburg. Het evenement vindt plaats in Gruenspan, één van Hamburg's favoriete clubs aan de Große Freiheit op de Reeperbahn in de wijk St. Pauli.

Paradigm x Broken Forms presents NLxG Festival vindt plaats op vrijdag 8 mei vanaf 23.00 uur.
Adres: Gruenspan, Große Freiheit 58, 22767 Hamburg
Tickets zijn verkrjbaar via de volgende link.


Deel deze pagina

City of Talent